Polecamy najlepszą gęsinę w Łodzi! Kierując się ideą slow food od pięciu lat oferujemy w menu gęsinę. Oczywiście sezonowo od końca października do końca marca można kupić w Łodzi świeżą gęsinę. Co roku staramy się aby gęsina była coraz lepsza, miękka i soczysta. Piersi z gęsi confitujemy/półgęski wędzimy sami na bukowym drewnie. W tym roku serwujemy po raz pierwszy tatar z gęsiny-w Łodzi chyba jako pierwsi. Zajrzyj koniecznie do Restauracji u Milscha na gęsinę.

Gęsina wraca na polskie stoły!

Gęsina wypracowała sobie opinię mięsa kruchego i delikatnego o wybornym smaku, to jednak nie wszystko. O czym nie każdy może wiedzieć, mięso z gęsi posiada nie tylko wysokie walory smakowe, lecz również zdrowotne. Białko z mięsa gęsiego jest bardzo łatwo przyswajalne, a tłuszcz z gęsi należy do jednych z najzdrowszych tłuszczów zwierzęcych, bowiem przyczynia się do redukcji cholesterolu. Gęsina bogata jest w witaminy: A, B1, B2, D, E i PP oraz fosfor, żelazo i magnez. Mięso z gęsi polecana jest w profilaktyce chorób naczyniowo-sercowych, w przypadku zmęczenia, przepracowania, jak również jako afrodyzjak. Smalec z gęsi jest również stosowany w celach leczniczych do rozsmarowywania na ciele jako środek przeciwbólowy na bolące kości lub jako maść rozgrzewająca. Mamy w ofercie bogaty asortyment elementów z gęsi, całych tuszek z gęsi, jak również podrobów z gęsi. źródło


GĘSIE MENU

Pierś gęsi confit, pieczona reneta z żurawiną, buraczki, pure z dyni - 55

Gęsie szyjki po żydowsku-32 

Pasztet z gęsiną i śliwowicą- 18 

Gęsi pipek-18

Tatar z gęsi-28

Wędzony półgęsek-32


Gęś pieczona w całości z owocami suszonymi, szarą renetą dla 5-6 os.

250 zł/szt

Gęś cała na zamówienie min. 48 h przed wizytą w restauracji

tel. 505 376 382